Crossfit øvelser med Kristin Holte

Kristin Holte er en av verdens beste Crossfit-utøvere viser her et utvalg av øvelser som brukes i Crossfit

1. Thruster

Trener:
Ben, core, skulder

Beskrivelse:
Før stangen opp foran brystet. Senk baken mot gulvet til baksiden av lårene er parallelle med dette. Press albuene opp mens du setter deg. Strekk beina eksplosivt mens vektene fortsatt hviler mot brystet. På vei opp presser du vektene opp på strake armer.

  

2. Overhead squat

Trener:
Ben, core, skulder

Beskrivelse:
Start med strake ben med skulderbreddes avstand. Stangen holdes på strake armer over hodet under hele øvelsen. Gjør en knebøy hold kroppen stabil gjennom alle deler av øvelsen.

  

3. Clean and jerk

Trener:
Ben, core, skulder 

Beskrivelse:
Start løftet fra bakken, med benene i hoftebredde og hendene holder skulderbrede avstand. Start løftet som markløft og fokuser på å holde stangen så nært kroppen som mulig gjennom hele løftet. Når stangen kommer opp til over kneet (hengposisjon) strekkes hoften og kroppen (eksplosivt) gjør ett hopp og stangen "kastes" opp mot taket. Trekk kroppen ned under stangen og fang stangen på fremsiden av skuldrene i 3/4 knebøy. Strekk kroppen opp til stående med stangen hvilende på skuldrene og gå direkte inn i et overstøt. Skap akselerasjon ved å bøye litt i knærne og strekk deretter eksplosivt ut armene. 

 

 

4. Toes to bar

Trener:
Core, hofte

Beskrivelse:
Heng i stang med samlede ben. Løft benene og videre bekkenet slik at tærne til sist berører stangen på nivå med grepet. Senk tilbake og gjenta.

  

5. Handstand Push ups

Trener:
Skuldre, core

Beskrivelse:
Start i en håndståenede posisjon med ryggen inn mot veggen. Hold kroppen rak ved å strame mage og rygg og hold armene rette. Start bevegelsen med å senke hodet kontrollert ned til gulvet. Press deg kontrollert opp i startposisjon.

 

 

6. Muscle up

Trener:
Core, armer, skuldre

Beskrivelse:
Trekk deg hele veien opp til ringene med brystkassen, ved hjelp av en rask utstrekking av hoftene for å skape et moment. Før ringene tett langs kroppen og gjennomfør vendingen slik at du kan fullføre øvelsen med å presse deg opp til sluttposisjonen ved hjelp av en rask utstrekking av hofte og armer. 

  

7. Gå på heneder

Trener:
Armer, core, balance

Beskrivelse:
Kom opp med bena og ha skuldrene direkte over håndleddet. Skuldrene eleveres (shrugges) slik at de rører ørene. Hofta er tiltet bakover, brystet nedover, og skuldrene har en 180 graders vinkel rett under hofta. Magen suges inn og strammes. Føttene peker mot taket og er direkte over hofta.

8. Assault Air Runner

Trener:
Kondisjon

Beskrivelse:
Dette er en manuell tredemølle uten motor. Løperen selv er motoren som driver løpebeltet.  Denne tredemøllen er spesielt godt egnet til hard intervall løping, sprint eller Crossfit-trening.